Alle kennis voor het uitgeven

Verbind je met meer dan 400 uitgevers

Aansluiten

Wil je een DVU-aansluiting aanvragen? Lees dan eerst onze voorwaarden en onderstaande informatie en vul dan ons aansluitformulier in.

Wil je eerst een gesprek? Wij nemen 1 uur de tijd om met je te sparren en/of advies te geven. Kosten: € 85,-. Sluit je je daarna aan, dan hoef je dit bedrag niet te betalen. Vraag hier een adviesgesprek aan. 

Wat zijn de eenmalige kosten

Instaptarief van € 310,-. Hiervoor krijg je:

 • volledige toegang tot de CB-aansluiting
 • zichtbaarheid bij alle (internet)boekhandels in Nederland en Vlaanderen, zoals Bol.com, Libris en Standaard Boekhandel, en voor eBooks zelfs wereldwijd bij onder meer via Kobo, Apple en Amazon
 • mogelijkheid om boeken aan te melden voor het Digitaal beursplein van Libris/Blz. de grootste retail-/franchiseorganisatie in boeken. Libris/Blz. beslist welke boeken worden aangeboden op het beursplein. Wordt jouw boek opgenomen, dan worden orders automatisch verwerkt.
 • mogelijkheid voor freelance vertegenwoordigers/commissionairs om jouw boek te verkopen
 • mogelijkheid om een titel mee te laten gaan in een boekhandelsnieuwsbrief of een boekhandelsbrochure
 • onbeperkte toegang tot de volledige DVU-encyclopedie
 • een webshop, die je zelf gratis kunt aanmaken. Je kunt de webshop ook door ons laten maken, voor € 70,-. Een website en een webshop behoren tot de standaard tools van een uitgeverij. 
 • tool om eenvoudig auteursafdracht(en) te berekenen en uit te draaien
 • tools om allerlei kosten en omzet te bereken
 • tools om verschillende rapportages uit te draaien
 • deelname aan cursus over marketing en distributie (duur: 1,5 uur)*
 • deelname aan cursus over MijnDVU (duur: 1,5 uur)* 
 • uitgever op gesprek (1 uur om te sparren of advies te krijgen) als die niet al vóór aansluiting is afgenomen

* We raden met klem aan deze cursussen te volgen. Je krijgt hier informatie die je als uitgever verder helpt. En je maakt kennis met de uitgebreide rapportages en tools die je vindt in MijnDVU.

Alle cursussen worden ook op aanvraag als incompany (inhouse) cursus voor jou verzorgd. Daarvoor brengen we 1,5 uur in rekening.

Alle diensten binnen het pakket moeten worden afgenomen binnen zes maanden na ingangsdatum van het contract. Mocht je meer diensten willen afnemen, dan kun je ook ons prijzenoverzicht raadplegen.

Overstaptarief

Heb je al een CB-aansluiting (IF-, Depot of CBCompact), ben je al een keer bij ons aangesloten geweest, of stap je naar ons over vanuit een ander cluster? Dan kun je gebruikmaken van het overstaptarief.

Als je overstapt dan krijg je ook alle bovengenoemde diensten. Belangrijk voor CBCompacters: Je kunt via DVU toegang krijgen tot het digitaal beursplein Libris/Blz. (om boeken aan te bieden) en freelance vertegenwoordigers/commissionairs hebben de mogelijkheid om jouw boek(en) te verkopen.

Wat zijn de maandelijkse kosten?

Als je bent aangesloten betaal je maandelijks de kosten die je bij het CB maakt voor jouw titels. Denk daarbij aan inslag, opslag, distributie, facturatie, barcode stickeren.

Aan DVU betaal je een maandelijkse bijdrage van 4% over je bruto omzet via het CB, met een minimum van € 40,- en een maximum van € 275,-. 

Als je precies wilt weten wat je maandelijks of per verkocht boek kwijt bent, vul dan deze rekentool in. Hierin zijn zowel de kosten van het CB als die van DVU verwerkt. De eenmalige aansluitkosten zijn niet verwerkt in de tool.

Aansluiting beëindigen

Wil je jouw aansluiting bij ons beëindigden? Dat kan eenvoudig via e-mail. De opzegtermijn is 45 dagen.


Via ons aansluitformulier kun je een DVU-aansluiting aanvragen.

Prijzen zijn exclusief btw en geldig tot 1 juli 2024.