Alle kennis voor het uitgeven

Aansluiten

Je kunt je op verschillende manieren aansluiten bij De Vrije Uitgevers. Bekijk hieronder welk pakket het beste aansluit op jouw behoeften. Vanzelfsprekend heb je in alle gevallen toegang tot je eigen CB-aansluiting. De kosten per pakket betaal je eenmalig.

Als je bent aangesloten betaal je maandelijks de kosten die je bij het CB maakt voor jouw titels. Denk daarbij aan inslag, opslag, distributie, facturatie, barcode stickeren.

Aan De Vrije Uitgevers betaal je daarnaast een maandelijkse bijdrage met een minimum van  € 37,50 en een maximum van € 250,-. 

Als je precies wil weten wat je maandelijks, per jaar of per verkocht boek kwijt bent, vul dan deze rekentool in. Hierin zijn zowel de kosten van het CB als die van DVU verwerkt. De eenmalige aansluitkosten zijn niet verwerkt in de tool.

Wil je een DVU-aansluiting aanvragen? Lees dan eerst onze voorwaarden en vul dan ons aansluitformulier in.

Prijzen zijn exclusief btw en geldig tot en met 01 september 2019.

Basis

Eenmalig instaptarief van € 290,- excl. btw. Hiervoor krijg je:
  • eigen toegang tot de CB-aansluiting
  • deelname aan workshop over marketing en distributie (duur: 2 uur) 
  • deelname aan workshop over CB online (duur: 2 uur) 
  • een webshop, die je zelf kunt aanmaken
Heb je al ervaring in de uitgeefbranche en een marketingplan voor je uitgaven en beschik je bovendien over een eigen persbestand, dan is dit een geschikt pakket om mee van start te gaan. Het basispakket is óók bedoeld voor startende uitgevers die met één uitgave beginnen. Tot deze groep behoren ook bedrijven die bijvoorbeeld eenmalig een uitgave publiceren en in relatief korte tijd veel begeleiding nodig hebben. Vaak hebben deze uitgevers ook al een redelijke oplage vóór publicatie verkocht. Mocht je een persbericht via ons willen laten versturen of marketingadvies voor een specifieke titel nodig hebben, dan kun je die diensten altijd apart van ons afnemen.

Medium

Eenmalig instaptarief van € 570,- excl. btw. Hiervoor krijg je:
  • alles uit het Basis-pakket
  • verzending van een persbericht via het ANP-systeem
  • marketingleidraad (niet toegespitst op het fonds) 
Dit pakket is de voordeligste oplossing en biedt wat je minimaal nodig hebt om op een goede manier je boeken onder de aandacht te brengen. Wij sturen een persbericht naar een speciaal voor jou geselecteerd mediabestand. En we geven je een marketingleidraad die inzetbaar is voor alle toekomstige uitgaven. Mocht je later behoefte hebben aan een uitgebreid marketingadvies, dan kun je die dienst apart afnemen. Dat geldt ook voor het verzenden van persberichten voor meerdere uitgaven.

 

Luxe

Eenmalig instaptarief van € 850,- excl. btw. Hiervoor krijg je:
  • alles uit het Medium-pakket
  • internationale distributie voor een titel inclusief marketing campagne via FindMyPublisher
Het luxepakket is ideaal voor de uitgever die veel uit handen wil geven, kennis in bepaalde disciplines wil bijhouden en zich in het buitenland wil profileren.

Via ons aansluitformulier kun je een DVU-aanluiting aanvragen.

Je kunt de webshop ook door ons laten maken, wij brengen € 70,- exclusief btw extra in rekening.
De kosten die je bij het CB maakt (grofweg onderverdeeld in inslag, opslag en distributie) worden aan jou doorberekend. Wat de kosten zijn kun je berekenen met deze rekentool.

Daarnaast betaal je een maandelijkse bijdrage aan ons.
Alle diensten binnen het pakket horen te worden afgenomen binnen zes maanden na ingangsdatum van het contract. Mocht je meer diensten willen afnemen, dan kun je ook ons prijzenoverzicht raadplegen.

Overstappakket 

Heb je al een CB-aansluiting, ben je al een keer bij ons aangesloten geweest, of stap je naar ons over vanuit een ander cluster? Dan kun je gebruikmaken van het overstappakket.


Prijzen zijn exclusief btw en geldig tot en met 01 september 2019.