Alle kennis voor het uitgeven

Hoe komt jouw boek bij de lezer?

Distributie

Verspreiding van boeken hoeft niet ingewikkeld te zijn. Het Centraal Boekhuis (CB) is een magnifiek distributiecentrum voor de levering van boeken. Aansluiting bij het CB is alleen niet goedkoop. Via De Vrije Uitgevers kunnen we die kosten drukken omdat we met inmiddels 400 uitgevers bij het CB zijn aangesloten. We nemen ook een deel van de administratie voor onze rekening. Je krijgt maandelijks (credit)facturen met daarop jouw netto-omzet en de kosten voor onder meer opslag en distributie bij het CB.

Het CB levert boeken aan alle (internet)boekhandels in Nederland en Vlaanderen, zoals Bol.com, Libris en Standaard Boekhandel. Jouw eBooks worden zelfs wereldwijd geleverd via Kobo, Apple, Amazon en Nook.

Het CB levert ook aan bedrijven, scholen en particulieren. Dat komt prima van pas voor verkoop via jouw DVU-webshop.

Wil je zien hoe het CB werkt? Bekijk dan dit filmpje.

Webshop

Jouw boek kan in alle fysieke en online boekhandels verkocht worden, maar moet ook via jouw website beschikbaar zijn. Alle aangesloten uitgevers hebben dus een webshop nodig. Die kun je zelf inrichten in de look and feel van jouw site. Het CB verpakt en verstuurt de orders. DVU doet de betaling en klantenservice. Je kunt er ook voor kiezen om de bestelling bij jou binnen te laten komen. In dat geval zorg je zelf voor de verzending van het boek. De mogelijkheden die wij bieden, zijn:

  • Alleen bestelpagina’s
    Op je eigen website presenteer je je boeken. Via een ‘koop nu’-knop of -link stuur je de klanten door naar een bestel- en betaalpagina.
  • Webshop
    Een complete webshop voor jouw producten inclusief productbeschrijving, zoekfunctie en desgewenst een onderverdeling in categorieën.

Je kunt een webshop zelf aanmaken via de wizard. Vanaf € 70,- ex btw kunnen wij het voor jou doen. Wil je dat wij jouw webshop binnen de mogelijkheden stylen (onder meer kleur en font aanpassen)? Dan kost dat € 300,- exclusief btw.

Het volledige aanbod van de bij ons aangesloten uitgevers is te vinden in onze algemene webshop vrijeboeken.com

Prijzen zijn geldig tot 1 juli 2024.


Afzet

Boeken verkopen aan de boekhandel is specialistenwerk. Wij vertegenwoordigen geen titels op de inkoopbeurzen. We kunnen je wel in contact brengen met een freelance vertegenwoordiger. marketing@vrijeuitgevers.nl.Buitenland

Iedere uitgever wil zijn boek(en) graag verkopen in het buitenland. Dat kan tegenwoordig eenvoudig en betaalbaar. Als je tenminste bereid bent een paar compromissen te sluiten. Zo moet je concessies doen als het om kleur in je boek gaat. En niet elk land heeft dezelfde hoge standaard als het om boeken gaat.

We zijn nu bezig met een nieuwe tool waarmee we POD-titels verkoop- en leverbaar kunnen maken in een groot aantal landen. Die tool hopen we over een paar maanden te lanceren. 

Het is nu al wel mogelijk om persberichten en promotionele campagnes internationaal uit te zetten.