Alle kennis voor het uitgeven

Hoe komt jouw boek bij de lezer?

Distributie

Verspreiding van boeken hoeft niet ingewikkeld te zijn. Het Centraal Boekhuis (CB) is een magnifiek distributiecentrum voor de levering van boeken. Aansluiting bij het CB is alleen niet goedkoop. Via De Vrije Uitgevers kunnen we die kosten drukken omdat we met inmiddels 400 uitgevers bij het CB zijn aangesloten. We nemen ook een deel van de administratie voor onze rekening. Je krijgt maandelijks (credit)facturen met daarop jouw netto-omzet en de kosten voor onder meer opslag en distributie bij het CB.

Het CB levert boeken aan alle (internet)boekhandels in Nederland en Vlaanderen, zoals Bol.com, Libris en Standaard Boekhandel. Jouw eBooks worden zelfs wereldwijd geleverd via Kobo, Apple, Amazon en Nook.

Het CB levert ook aan bedrijven, scholen en particulieren. Dat komt prima van pas voor verkoop via jouw DVU-webshop.

Wil je zien hoe het CB werkt? Bekijk dan dit filmpje.

Webshop

Jouw boek moet ook via jouw website verkocht kunnen worden. Alle aangesloten uitgevers krijgen een webshop. Die kun je zelf inrichten in de look and feel van jouw site. Het CB verpakt en verstuurt het boek. Wij doen de betaling en klantenservice. Je kunt er ook voor kiezen om de bestelling bij jou binnen te laten komen. In dat geval zorg je zelf voor de verzending van het boek. De mogelijkheden die wij bieden, zijn:

  • Alleen bestelpagina’s
    Op je eigen website presenteer je je boeken. Via een ‘koop nu’-knop of -link stuur je de klanten door naar een bestel- en betaalpagina.
  • Webshop
    Een complete webshop voor jouw producten inclusief productbeschrijving, zoekfunctie en desgewenst een onderverdeling in categorieën.

Je kunt een webshop zelf aanmaken via de wizard. Voor € 70,- exclusief btw doen wij het voor je.

Prijzen zijn geldig tot 1 juni 2021.


Afzet

Boeken verkopen aan de boekhandel is specialistenwerk. Wij vertegenwoordigen geen titels op de inkoopbeurzen. We kunnen je wel in contact brengen met een freelance vertegenwoordiger. marketing@vrijeuitgevers.nl.Buitenland

Iedere uitgever wil zijn boek(en) graag verkopen in het buitenland. Dat kan tegenwoordig eenvoudig en betaalbaar. Als je tenminste bereid bent een paar compromissen te sluiten. Zo moet je concessies doen als het om kleur in je boek gaat. En niet elk land heeft dezelfde hoge standaard als het om boeken gaat.

Via onze Duitse partner kun je jouw titel in een groot aantal landen op de markt brengen. Van Amerika tot Duitsland, van Engeland tot Australië. Kort gezegd komt het erop neer dat je jouw titel als POD-titel in het systeem van onze Duitse partner zet, waarna het boek in een groot aantal landen op de bestelpagina’s beschikbaar komt. Wordt een van je boeken in Engeland besteld, dan wordt het daar geprint en geleverd. Dat betekent snelheid van levering, tegen lokale verzendkosten.

Onze uitgevers kunnen zich hiervoor via ons aanmelden: zij komen dan direct in contact met onze Duitse partner en kunnen meteen met ze aan de slag. Wil je ook gebruikmaken van deze route? Voor € 25,- exclusief btw kun je in de DVU-pool komen en je laten introduceren.

Je moet er wel zelf voor zorgen dat er vraag ontstaat naar je uitgave(n). Dat kan via FindMyPublisher . Met die tool kun je gerichte campagnes in een bepaald land of een bepaalde regio in gang zetten.