Alle kennis voor het uitgeven

Waarom zou je alles zelf doen?

Begroten en calculeren

Het maken van een boek staat of valt bij een sluitende begroting en een goede voorcalculatie. Want uiteindelijk is het de bedoeling winst te maken met de verkoop van je boek. Calculeren blijkt daarbij vaak het lastigste onderdeel. Hoe pak je dat aan?

Ga ervan uit dat de productieprijs (alle kosten voor het maken en vermarkten) van je boek minimaal vier tot vijf keer over de kop moet gaan om tot de winkelverkoopprijs te komen. Alleen dan maak je winst. Een kwestie van vermenigvuldigen: komen de productiekosten op € 4,-  per exemplaar, dan moet de minimale winkelverkoopprijs op € 16,- tot € 20,- euro uitkomen. Maak niet de fout om in een hoge oplage te gaan drukken om de productieprijs per boek te drukken, want realiseer je dit goed: opslag kost ook geld.

Wil je een gedetailleerde voorcalculatie maken? Vul eerste deze rekentool voor de distributiekosten in en gebruik daarna de calculatietool.

Productie

Het marketingplan is klaar, de teksten geschreven, illustraties gemaakt. Dan is het tijd voor de boekproductie. Wat je nodig hebt, vind je hier.

Redactie en vertalingen

Ook voor de vertalingen en de correctie in andere talen biedt De Vrije Uitgevers steun en advies. Wij werken samen met een grote groep vertalers (voor 70% van de wereldse talen). Meer weten? Mail ons: marketing@vrijeuitgevers.nl

Klik hieronder voor meer informatie:


Luisterboeken 

Luisterboeken kunnen ook via het CB gedistribueerd worden. Heb je een aansluiting bij Luisterhuis? Dan kunnen de titels makkelijk worden overgezet naar het CB. Voorwaarde is wel dat elk luisterboek een ISBN heeft. Heeft een titel nog geen ISBN? Dan moet je die eerst aanvragen/registreren. Daarna kun je het luisterboek commercieel aanmelden en uploaden in CB-Online.


eBooks

Een technisch goed eBook, dat geaccepteerd wordt door alle grote boeken-webwinkels als Kobo en Apple, vraagt meer dan alleen je opgemaakte boek exporteren naar ePub.

Via epublicist.nl kun je snel en betaalbaar eBooks laten maken. Heb je specifieke vragen, stuur dan een mail naar info@epublicist.nl en wij nemen contact met je op. Heb je algemene vragen over het maken van een eBook? Dan vind je waarschijnlijk het antwoord bij veel gestelde vragen op epublicist.nl.

Houd er rekening mee dat voor een eBook een nieuw ISBN aangevraagd moet worden. Dat kun je doen bij www.isbn.nl. Weet je niet welke waarden je moet invullen bij de aanvraag? Het meest aangevraagde ISBN voor een eBook is:
 ePub, digitaal watermerk, download

ePublicist is een samenwerking van De Vrije Uitgevers & Zinnenprikkelend.