Alle kennis voor het uitgeven

Als uitgever hoef je niet alles zelf te doen

Boekhandelsnieuwsbrief

De Vrije Uitgevers verstuurt een paar keer per maand een digitale nieuwsbrief met nieuwe titels naar de Nederlandse en Vlaamse boekhandels. Vermelding in onze nieuwsbrief kost € 28,- exclusief btw per titel, per nieuwsbrief. Kies je ervoor om op deze manier jouw titel(s) onder de aandacht van alle boekhandels te brengen? Vul dan het online formulier in (je dient eerst ingelogd te zijn via MijnDVU).

Welke tekst lever je aan voor de digitale boekhandelsnieuwsbrief?
Een tekst van maximaal 25 woorden. Geef vooral aan of er media-aandacht is voor je titel, of dat je titel op een andere manier brede belangstelling krijgt. Denk vooral: ik probeer mijn boek aan de boekhandel te verkopen en geef de boekhandel redenen om het boek aan te schaffen. Zie het als een elevator pitch. Geef aan wat je boek bijzonder maakt.

Wij passen jouw tekst eventueel aan.

Let bij de tekst op het volgende:

  • Er is maar beperkte ruimte. Mijd daarom in de tekst het gebruik van de titel en woorden als Het boek of Deze bundel. De cover van het boek wordt groot getoond en alle boekgegevens worden sowieso vermeld.
  • Mijd zwakke verkoopargumenten als: ‘Doet het prima onder de kerstboom’ of ’Echt een Vaderdagcadeau’.
  • Blijf helder en to the point.


Boekhandelsbrochure

Viermaal per jaar wordt een luxe brochure verstuurd aan alle boekhandels in Nederland en Vlaanderen die bij het CB zijn aangesloten, met uitzondering van de filialen van ketens als Bruna, Primera, Readshop, Ako en Standaard Boekhandel. De brochure biedt kleine uitgevers de mogelijkheid zowel nieuwe als reeds bestaande titels onder de aandacht te brengen. Een nieuwe titel mag niet ouder zijn dan twee maanden, gerekend vanaf de verschijningsdatum in CB-Online.

Bestaande titels worden alleen opgenomen als daar een reden voor is, zoals veel persaandacht of een recordaantal verkochte exemplaren. De titels in de brochure moeten namelijk een duidelijke meerwaarde hebben voor de boekhandel. Backlist-titels worden door boekhandelaren niet interessant gevonden, tenzij er een bijzondere reden is om ze weer onder de aandacht te brengen. Het reserveringsformulier bevat een duidelijke checklist waarmee je kunt bepalen of jouw titel in aanmerking komt voor opname in de brochure.

Deelnemen kost € 175,- exclusief btw per titel.


Prijzen zijn geldig tot 1 januari 2023.